Referenser

Referensperson kan ni hitta på min konsultprofilsida, där jag också beskriver lite mer i detalj de olika projekt jag jobbat med genom åren.

Här nedan kan ni se ett urval av webbsidor som jag varit med att bygga. Observera att eftersom listan innehåller projekt så långt tillbaka som 1900-talet (japp, så länge har jag hållit på med webbandet…), så är flertalet av de äldre sidorna nedlagda eller utbytta till nyare versioner.

Tössebageriet

I samarbete med Weekends återförsäljare Tranfor Data har vi skapat en ny smaskig sajt till det anrika Tössebageriet som ligger på Östermalm i Stockholm. Blir man inte sugen på någon av deras produkter efter att besökt sidan är det något fel på en. Till och med en LCHF:are som jag frestas rejält…

Gå till Tössebageriets sida

Alhbin Data

Så var det ju det där med skomakarens barn… slutligen nu hösten 2018 fick jag tid att uppgradera min egen sida och flytta den från webCreator till Weekend WordPress Solution. Resultatet är det ni besöker nu 🙂

Tranfor

Tranfor var en av webCreators första kunder tillika återförsäljare och under hösten 2018 flyttades de över från webCreator som ju är under avveckling till den nya Weekend WordPress Solution, vilket innebar lite modernare stil men framförallt mobilanpassning, vilket de inte hade innan. Tranfor är specialister på att hjälpa små- och medelstora företag med IT-systemen, och har även en PC-verkstad där privatpersoner och företag kan lämna in datorer för service.

Gå till Tranfors sida

Orjala

Under året har jag i samarbete med Weekend Webbexperterna och min kollega Jörgen Jansson arbetat med en ny kund – Orjala och nu är sajten klar. Patric Orjala är en mycket erfaren ledarcoach och en av Sveriges mest erfarna Internationella Coach- och ledartränare.

BRF Fyren

Bostadsrättsföreningen Fyren är en av BRF:erna i Järla Sjö. Under 2017/18 satte vi upp en sida åt dem och utvecklade den med bland annat bokningsmöjligheter av en massa olika tjänster för de boende. Alla boenden har fått en egen inloggning och kan utöver att boka ta del av nyheter och annan boende-specifik information. Nyhetsinlägg skickas också automatiskt till alla boenden.

Gå till BRF Fyrens sida

Järla Sjö

Under 2017 byggde vi en helt ny webblösning till samfällighetsföreningen Järla Sjö i Nacka. De ville ha en sajt för att kunna kommunicera med alla boenden i området, samt även erbjuda de 17 tillhörande bostadsrättsföreningarna möjlighet att presentera sig på samma plattform. De har bland annat automatisk publicering av nyhetsinlägg på Facebook samt möjligheter att boka konferens- och mötesrum via sajten.

Gå till Järla Sjös sida

Cancerföreningen PALEMA

Under hösten 2016 byggde jag en ny hemsida åt Cancerföreningen PALEMA i samarbete med Weekend Webbexperterna.

Sidan byggdes med publiceringsverktyget WordPress med en modern design och layout. PALEMA är en ideell cancerförening som stödjer folk som drabbats av de mycket allvarliga cancerformerna cancer i PAnkreas (bukspottkörtel), LEver, MAgsäck/matstrupe.

Gå till PALEMAS sida

Trafikbloggen

I December 2015 startade jag ett nytt projekt – Trafikbloggen.

Jag har ju jobbat med Internet och webben sedan 1999 men aldrig själv drivit en aktiv blogg, så jag tyckte det var dags. Jag skriver om ett ämne som jag är väldigt intresserad av, nämligen trafik och bilism, ett ämne som jag tror vi alla har åsikter om.

Gå till Trafikbloggens sida

ProMA

Produktion av sida för företaget Proma Sverige. Uppsatt med hjälp av publiceringsverktyget webCreator.

webCreator

Jag har under en ganska lång period parallellt med min övriga verksamhet jobbat med att ta fram ett publiceringsverktyg som är lätt att använda för icke-programmeringskunniga användare. Nu är detta klart och jag har tillsammans med några partners startat ett nytt företag för just detta. Välkommen till webCreators hemsida där du kan läsa mer om verktyget.
Jag har såklart också varit ansvarig för webCreators webbsida och satt upp denna med hjälp av verktyget.

(webCreator är nu ersatt med Weekend WordPress Solution)

Weekend Webbexperterna

Sedan många år tillbaka har jag ett nära samarbete med Weekend Webbexperterna. En del av mitt arbetet har varit att jobba med deras webbsida.
Den är byggd på publiceringsverktyget webCreator och jag har implementerat designen i det verktyget.

Gå till Weekend Webbexperternas sida (ny version from 2018)

Sollentuna Simhall

En databasdriven sida som uppdateras via ett administrativt gränssnitt. Administratören kan där ändra sidornas innehåll, ladda upp nya bilder, skapa nyhetssidor som kan dateras till att visas viss period, skapa och uppdatera scheman för olika aktiviteter, skapa och uppdatera olika prislistor, uppdatera olika kontaktuppgifter, m.m.
Denna sida är gjord i samarbete med Weekend Sweden AB och min del i arbetet var ca 50%.
Not! Sidan har under 2010 genomgått en omfattande re-design och även bytt publiceringsverktyg till webCreator

Caravania Service

Konstruktion av enkel hemsida åt företag som sysslar med reparation, service och försäljning av släpvagnar och hästtrailers.

Caravania Släpvagnscenter

Denna sida har byggts om komplett. Förutom en omfattande designförändring har också ett större arbete utförts ”i bakgrunden”. Bland mycket annat så har nu alla släpvagnar och husvagnar lagrats i en databas och administreras enkelt via speciella gränssnitt.

Caravania Släpvagnscenter var aktiva på Internet från 1997 och hade en hög besöksfrekvens. Dock lades den fysiska verksamheten ned 2016 men företaget behåller en webbshop för försäljning av tillbehör.

HerbaWeb

En avancerad hemsidesgenerator specialdesignad för distributörer åt det amerikanska hälsokostföretaget Herbalife International. Distributörer som använder detta verktyg kan via ett enkelt administrativt gränssnitt presentera sig själva och sina produkter till sin kundkrets. Verktyget innehåller också en komplett webb-butik.

Ferrologic AB

Konstruktion av hemsida åt systemintegrationsföretaget Ferrologic AB.

Quizzo 2.0

Min tidigare arbetsgivare Switch Technologies Sweden AB har utvecklat en tävlings/fråge-applikation åt Idellum MP AB. Efter avslutad anställning hos Switch, tog Alhbin Data tillsammans med HN Programutveckling över ansvaret för vidareutvecklingen av denna applikation och färdigställde version 2.0. Quizzo är en avancerad applikation som låter kunden själv via flera administrativa gränssnitt skapa, genomföra och avsluta frågetävlingar i flera etapper och med flera frågeomgångar till varje etapp.

Bland funktionaliteten kan nämnas statistik och export-funktioner, omedelbar rättning av svaren, bonuspoäng, tidsbegränsade frågor, dynamisk design för varje deltagande företag för maximal likhet med egen design, m.m.

Alhbin Data ansvarade för gränssnittsprogrammeringen medan HN Programutveckling ansvarade för den avancerade databasfunktionaliteten.

Klassträffen 2002

Då var det 25 år sedan undertecknad slutade högstadiet och därför ordnade jag och en av mina gamla klasskamrater en klassträff.

Inför denna byggde jag en site där våra gamla klasskamrater kunde få lite mer information. Bland funktionerna återfinns sådant som klasslista, möjlighet för var och en att via ett administrativt gränssnitt själv ändra/komplettera sina uppgifter, ladda upp bilder på sig själv, anmäla sig till träffen samt ange vilket av ett antal föreslagna datum som passar bäst. Det finns också ett klassfoto från 1977, ett forum, samt lite annat nostalgiskt.

Grönskande levande gårdar

Databasdriven sida som uppdateras via olika administrativa gränssnitt för olika avdelningar. Uppdatering av information och nyheter, uppladdning av bilder och PDF-dokument, diskussionsforum, nyhetsbrev, uppdatering av ”gårdarnas egna sidor”, sökfunktion, m.m.

Denna sida är också gjord i samarbete med Weekend Sweden AB och min del i detta arbete var ca 25%.

Luftfartsverket interaktiv årsredovisning

Databasdriven årsredovisning där administratör kan registrera årsredovinsing med texter, bilder, siffror, pdf-fokument, etc, utan några som helst programmeringskunskaper. Användaren bygger själv sitt menysystem och fyller detta med önskad information. Tanken är att webbsidorna skall vara så lika den tryckta årsredovisningen som möjligt.
Denna är byggd under min anställning hos Switch Technologies Sweden AB och är gjord till 95% av mig.

Switch Technologies Intranät

Intranät till Switch Technologies Sweden AB innehållande bl.a. personallistor, semester/ledighetsansökan och listor, projektplanering, bokning av konferensrum och närvarorapportering. Byggt av mig till 100%.

Switch Technologies Tidrapportering

Detta projekt innebar att ”webbifiera” befintligt tidrapporteringssystem hos Switch Technologies Sweden AB som var byggt i Delphi. Målsättningen var att likna originalet så mycket som möjligt. Använde befintlig databas med tillhörande Stored Procedures. Övrigt byggt av mig till 100%.

Pin It on Pinterest

Cookie-samtycke med Real Cookie Banner